Om oss

Bakgrunn

Gründerne bak Orbiton har lang erfaring som teknikere i norsk industri. Kompetansen deres ligger innen inspeksjon, automasjon, vedlikehold og installasjon av industrielle komponenter. De har også bred kompetanse innen bruk av elektro-optisk og infrarødt utstyr og databehandling fra disse sensorene.

Nøkkelpersonalet

 • Tomas Moss
  Tomas MossAnsvarlig leder
 • Kim Andre Marthinsen
  Kim Andre MarthinsenSjefspilot
 • Ola J. Heien
  Ola J. HeienKommersiell direktør
 • Joakim Fjeldli
  Joakim FjeldliSensoroperatør

Historie

Orbiton ble grunnlagt i 2013 og har på kort tid blitt et av Norges ledende droneselskaper.

Vårt nøkkelpersonale har over 20 års erfaring med sensorteknologi og avfotografering samt elektro-optiske våpensystemer fra Forsvaret.

Orbitons operasjoner koordineres med ressurser med erfaring fra bemannet luftfart. Vårt rådgivende styre består av individer med lange karrierer i komplekse organisasjoner som Statoil, DNO, Haldor Topsøe og Forsvaret.

Kunder

Orbiton leverer sertifiserte inspeksjonstjenester og autonome dataløsninger for fremskaffelse av teknisk data for industri og infrastrukturselskaper. Våre leveranser består av avansert teknisk skanning og prosessering. I tillegg til pikselbasert data, leverer vi georefererte ortofoto, digitale høydemodeller, 3D-modeller, CAD- og GIS-filer, infrarød skanning, samt sertifiserte inspeksjons- og valideringsrapporter.

Orbiton AS har levert tjenester til noen av Norges største aktører innen industri og infrastruktur.

Sertifiseringer

Orbiton har godkjenning fra Luftfartstilsynet for kommersielle operasjoner, sertifikat N-017-2014. Selskapet innehar godkjenning fra Nasjonal Sikkerhetsmyndihet (NSM) og opererer med ansvarforsikring iht krav fra Luftfartstilsynet og EASA (European Aviation Safety Agency. I tillegg bruker selskapet forsikret materiell.

Orbiton implementerer et kvalitetsstyringssystem basert på ISO-standarden. Selskapet er Sellihca godkjent som leverandør til kraftbransjen og er sertifisert for termografi. Orbiton er også Achilles JQS sertifisert som leverandør for den norske og danske olje- og gassindustrien. Personalet har derfor også gjennomgått sikkerhetskurs for jobb offshore.